2015. május 24., vasárnap

Kispalotajátékok

Május elején az egyik kilencedik osztállyal osztálykiránduláson voltunk Visegrádon. Királyi palota, Fellegvár, bobpálya,  Mogyóró -hegy látnivalói és a Kispalotajátékok.
A Kispalotajáték programját elolvastuk, csábítónak találtuk, megrendeltük, kifizettük.
Reneszánsz játszóház, kézműves programok és hadi bemutató várt minket és a folyamatosan, buszokkal érkező gyereksereget. 
A Szent György Lovagrend hadi bemutatója remek volt! Érdekes, lendületes, jobbnál jobb kunsztokkal. A közönség végig tombolt, kiabált, sikoltozott! Volt is miért! A lányok olvadoztak egy kék szemű szőke lovag láttán. 


A játszóház? Háááát...az elmúlt 17 évben igencsak megkopott.
Lehetőség az sokféle volt. Csak hát valahogy lapos volt, mintha a mesterek egyike- másika nagyon unná az egészet. Semmi emlékezetes nem volt. A külsőségek simán elmaradtak. 
  
A fiúknak a kőfaragás, nyílhegy kovácsolás, agyagedény korongozás tetszett leginkább. A lányokat karkötő fonogatás színes pamutból,  bőr karkötő, nemez labda, gyertya mártás és rongybaba készítés várta. Talán a rongybaba készítés volt a legérdekesebb.
Igazi diy produkció volt. A fejeket régi paplanokból kiszedett vattával tömtük ki, a teste és a szoknya kiérdemesült ágyneműből és terítőkből készült. Az a remek göndör haj, bontott pamutból.
 Sajnálom, hogy egy ilyen remek lehetőséget ilyen nagyon ellaposítottak. Persze lehet, hogy csak azért nem tetszett, mert sok, sokkal érdekesebb, látványosabb, autentikus programon volt szerencsém részt venni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése