2014. március 31., hétfő

Medvehagyma

Nagyon nem szeretem a medvehagymát! Vagy ezt most nem trendi mondani? Mert most divatba jött szegény medvehagyma? 
Pedig többször felülbíráltam a dolgot. Ha valamit nem szeretek, többször megpróbálom szeretni. Van amikor bejön, van amikor nem. A medvehagyma nem jött be! Pedig jól indult. 
Néhány éve Pécsen és környékén utazgattunk. Orfűn is jártunk. Igazából a Malommúzeumot szerettük volna megnézni. Valami fantasztikus volt! Még Facebook oldala is van.
Ha már ott jártunk  a Kemencés Udvarba is betértünk, miután megnéztük a nagyon érdekes tájházat. Kár lett volna kihagyni!
Itt ettem először megvehagymás kelt lepényt. Gyümölcsöset is. Szenzációs volt! A gyümölcsös. A medvehagymás sem volt rossz. Annyira nem, hogy ahányszor csak tehettem, vettem és csináltam ilyen- olyan péksütiket, meg hasonlókat medvehagymával. Egyre kevesebb lelkesedéssel.
A lelkesedés még kitartott amikor tavaly a piacon  belebotlottam medvehagyma hagymákba. Azt olvastam, hogy tavasszal érdemes ültetni, árnyas, félreeső helyre. Ilyenem van, sőtt egyre nagyobb az árnyas rész a kiskertemben.
El is ültettem, aztán eltünt. Addigra kiszerettem belőle. Kellemetlen, durva szaga és íze miatt. (Tudom, hogy ilyennek kell lennie.) Gondoltam, szégyenében elbujdokolt! Hát nem! A napokban felfedeztem, hogy kibújt! 

Azért örülök neki! De szemmel tartom, nehogy kiszorítsa a rebarbarát, lestyánt és más kedvenceket! Az ültetvényt nézve, van még arra idő! Lehet, hogy a medvehagymát kell megvédenem a terjeszkedő meténgtől?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése