2013. december 16., hétfő

Karácsonyi ajándékzacskó- Christmas gift bag

Amikor nekiláttam, azt hittem sokkal egyszerűbb lesz. Maga a minta az is volt, de a tasak ragasztgatása nem. Sok méricskélés, hajtogatás, ragasztgatás. De még így is megérte. Érdemes volt, mert az ajándék tasakokkal sok gond van. Az egyik, hogy  legtöbbje, hogy is mondjam... giccses? Kommersz? Ízléstelen? Pont olyan mint a tavalyi? Ami klassz meg ötletes, érdekes papírból van, lassan drágább mint az ajándék ami belekerül. 
A másik ha már az ajándékokat én készítem a csomagolást miért ne?
Kell nekem az egyen zacsi?
Ezek után álltam neki az ajándéktasakoknak. Egyszerű, de érdekes legyen. Egy félig kivágott és kihajtott mintát készítettem.
Ennél a mintánál fontos a sorrend.
Először el kell készíteni  a mintát csak utána lehet összeállítani a tasakot. 
Legelső dolgom volt mintát hajtogatni. Ez a probléma! Mindig csak a szemmértékemre hagyatkozom. Most is csak meghajtogattam az A3-as rajzlapot. Aztán azért lemértem. A tasak 26×22×5 cm-es lett.  
Most is azt a gyönyörű natúr csomagoló papírt használtam. Vékony, egyik fele fényes, másik matt, szépen látszik a papír mintázata. Meghajtogattam a tasak alapját, aztán nekiláttam a mintának.
Először is sablont készítettem, hogy ne firkáljam össze a papír fonákját, mert látszani fog. Csak a fél mintát rajzoltam meg, ezt ki is vágtam. A kivágott mintát a tasak színére hajtottam.
A kiválasztott színes papírt aláragasztottam. A tasak színén megigazgattam a kihajtott mintát.
Gyakorlatilag ennyi. A minta, az alátét papír, a tasak füle mind- mind csak rajtunk múlik. Sokféle lehetőség van.


Ezek után összeállíthatjuk a tasakot. 
A fölső szegéllyel kezdtem. Visszahajtottam és oda is ragasztottam a fölső szegélyét. Ide jön majd a fogója. Miután megragasztottam ki is lyukasztottam. Most a legegyszerűbb. Ide húzom majd be a pertlit. Jó nagy csomót kötöttem rá, nehogy kicsússzon a lyukon. De oda is ragaszthatjuk.
Már csak az oldala és az alja van hátra. Az egyik tasak alját bevágtam és úgy ragasztottam össze. A másikat csak hajtogattam. Ez volt a bonyolultabb.
Egy kis vacakolással jár. Végül egy kis merevítés az aljába.
A tasak készítéséről ITT, meg ITT, vagy ITT olvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése