2013. augusztus 17., szombat

Kapolcs és a Mesterségek Ünnepe

Jókor reggel újrakeltünk, hogy még időben odaérjünk a Mesterségek Ünnepére. Már 3- 4 éve nem voltunk. Most eljött az ideje!
Az alagút budai bejáratáig nem is volt semmi gond. De onnan!
Szép lassan átaraszoltunk az alagúton. A sikló előtt elképesztő hosszú sor kígyózott, hárman, négyen álldogáltak egymás mellett a végeláthatatlan sorban. Elég rosszul indult a dolog. Parkolóhely????  Se közel, se távol.
Két- három kör után, addig bénáztam míg az Erzsébet hídon találtam magam. Ahol egy koccanás és a sáv lezárás miatt csak araszolni lehetett. A következő csapda a Lánchíd pesti hídfőjénél várt. Az ünnep miatt lezárt utcáknak és a Parlament körüli építkezésnek köszönhetően alaposan megismertem itt is az összes mellékutcát. Fel is adtuk a dolgot. 
Mivel a Hősök tere felé araszoltunk, gondoltuk  megnézzük az Egon Schiele  kiállítást a Műcsarnokban. Hát hogyne! Néhány kör után ezt is feladtuk!
Nem is tudom, talán holnap? 

Még jó, hogy voltunk a Művészetek Völgyében a nyár közepén.
Igaz ami igaz, kis csalódást okozott. Az elmúlt évekhez képest szemmel láthatóan kevesebben voltak a kiállítók, árusok és a vásározók is.
Sok ismerős arcot és portékát láttunk. Sok remek, szép holmit. Sok cserepet, szappant, kevés nemezt. Csini ruhákat és ékszereket.
A hangulat remek volt. A vásárfia is megvolt. 

Láttam cserép madarakat, vas fán. Nagyon klassz volt!


A vidám cserepek mellett, sok izgalmas, érdekes kerámiát is láttunk. Talán ezek tetszettek a legjobban! Persze ragyogóan voltak tálalva! Az ütött-kopott pajta, fészer és istálló nagyszerű környezet volt. Mondjuk ennek most örülünk, hogy milyen autentikus, meg patinás meg stílusos. De a roggyant épületek a szegénységről is árulkodnak.
Mindent összevéve klassz volt!

2 megjegyzés: