2013. március 3., vasárnap

Elmélkedés a húsvéti tojástartókról- Reflection about the Easter egg.

Régen nagyon szerettem papírból mindenféle tojástartót gyártani. 
Nagyon régen, kezdő tanító "néni" koromban már létezett a "Handarbeit" című NDK kézimunka újság. Nem hiszem, hogy messze járok az igazságtól, ha azt feltételezem, hogy az ötletek az akkor már virágzó Burda magazinokból származtak. A Burda magazinokhoz akkoriban nagyon nehezen lehetett hozzájutni. Egy- egy tematikus kiadvány  kincs volt. Karácsonyi, húsvéti, adventi naptáras, nem is beszélve a legújabb anyagokat és technikákat bemutatóról. Bárki jutott ki Bécsbe az ismerősök, rokonok közül, addig rágtam a fülüket, míg hoztak egy- egy példányt. A mai napig megvannak, néha még bele is kukkantok. 
Például most, hogy ágyba kényszerített  influenza. Sok- sok ötlet köszön vissza! 
Most ez egyszerűbb. Sok remek ötletet és mintaívet lehet összeszedegetni a netről. Akkor az igazi, ha az apraja készíti. Kicsit csámpás, kicsit esetlen, de nagyon aranyosak. Ráadásul, jól elfoglalják magukat a csemeték, és nekünk is felszabadul néhány percünk.
Ott a helye az ünnepi asztalon

Találtam néhány nagyon kedves kis tojástartót. Mi ebből már kinőttünk, a tanítványaim is, de azért (vagy pont ezért) megmutatom. A legjobb, hogy le is lehet tölteni a mintát. Klassz elfoglaltság ezeket színezni, tojást festeni hozzá, ügyesen elrendezni az asztalon.
Forrás
Innen letölthető a mintaív.

  Innen letölthető a mintaív.
...és még sok más ötlet is
Innen letölthető a mintaív.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése