2013. február 3., vasárnap

Busók Szentendrén

Ha ha! Mit olvastam a neten! Busók Szentendrén a Skanzenben!

Ott a helyünk!
Háát, ott voltunk. Dacolva széllel, hideggel, ragacsos sárral...
Először is eltévedtünk. Ami remek tájékozódó képességemet ismerve nem meglepő. Pedig a pénztárnál megkaptunk minden fontos információt. De nem láttunk semmiféle irányító táblát. Mert hatalmas volt, egy egész pajta oldalát elfoglalta. Így hát körbe csúszkáztuk Nyugat-Dunántúlt, Felső-Tiszavidéket és Dél-Dunántúlt. Végül kis segítséggel célba értünk.
Mivel borzasztó idő volt (ami a nagyérdeműt zavarhatta) ezért egy pajtában tartották a "Busójárást". Gondolom a tisztára, illatosra suvickolt Busók is utálták a ragadós sarat. Mondjuk fázni nem fáztak volna. 
A kis különítmény, 4 muzsikus, 3 táncos és 6-7 Busó meg is érkezett. Meg is tettek mindent a kis számú érdeklődő szórakoztatására. 
Gondolom a cudar időjárás riasztotta el a vendégeket. Azt a néhány kisgyereket akiket mindenre elszánt szüleik elhoztak, még egy 4 napos racka gyerek, Pötyi is várta. 

Igazán sajnáltam, hogy kevesen voltunk, igaz, vasárnap az utolsó "előadáson" voltunk.
Az idő is pocsék volt, még havazott is. De az elképzelés jó! Remélem jövőre az időjárás is megembereli magát!

Vacak idő ide, vacak idő oda,jó kis kirándulás volt! 
Ebben az évszakban még nem jártam a Skanzenben. Most is gyönyörű volt. Alig- alig találkoztunk látogatókkal, nem volt bámészkodó tömeg. (Talán a  szervezők ennek nem nagyon örültek.) Varázslatos volt!

És még valami!
Az igazi Busójárásig még van egy hét!
Részletek itt!
Esetleg érdemes elmenni Mohácsra!
ForrásNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése