2012. november 14., szerda

Ablak, ablak, üvegablak, ólomüveg ablak- Windows, window, glass window, stained glass window

Még az ősszel voltam egy fantasztikus továbbképzésen Győrben.
    
„Egy nap a vizuális művészetoktatásért”
A művészetoktatás aktuális kérdései, jó gyakorlatok a vizuális nevelésben
A Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet rendezésében 

Nagyon- nagyon érdekes és tanulságos volt!
Arról már nem is beszélve, hogy hasonszőrű megszállottakkal tölthettem ezt a napot. Találkozhattam sok volt egyetemi csoporttársammal és néhány élő legendával is. 
Sokszínű volt a program. Az új  köznevelési törvénytől kezdve a kortárs éremművészeten át, a nyári tematikus szakkőri táborokig sok izgalmas téma belefért. Még egy termékajánló is. Igen, egy termékajánló! Első pillanatban meglepett, de a másodikban már "szájtátva" figyeltünk.
Ez egy üvegre ragasztható színes fólia és öntapadód ólom szegély. Ezek a fóliák különböző színekben és effektekben léteznek. Nagyon egyszerűen lehet vele ólomüveg, vagy Tiffany üveg hatást elérni. Nem kell az ablakot- ajtót leakasztani és bakokra fektetni. Függőleges helyzetben is lehet vele dolgozni. Ollóval szinte az egészet el lehet készíteni. Nem csak ajtóra, ablakra, de bármilyen üvegre, tükörre lehet használni. Az ára viszont húzós! 


Tiffany-Művészeti Fólia
Díszüvegezés másképp/ A tökéletes ólomüveg hatás


Egy hölgy, gondolom a kereskedő cég tulajdonosa/képviselője bemutatta ezt az anyagot, a felhasználásának néhány lehetőségét, aztán a konferencia végén kézbe is vehettük. 
Azt nem tudom, hogy az iskolában hogyan lehet megteremteni az anyagi hátterét, mert elég drága, de a felhasználás lehetősége szinte korlátlan!

Először itthon szeretném kipróbálni. Azt is tudom már, hogy hol!
Amikor, egyszer régen, nagyon régen megépítettük a házunkat, gondunk volt egy gardróbra is. A világ egyik legklasszabb dolga! Nem nagy, 2,70×2 méteres. Aztán ebből babaszoba lett, aztán, ismét gardrób, majd, kis nagyképűséggel iroda. Most is az. Csak most a kisebbik csemetém számítógép építményével birtokba vette. 
Mivel valóban gardróbnak készült és ÉNY-i fekvésű, csak egy, a szobácska teljes szélességében végig húzódó világító ablaka van. Néhány éve cseréltettem ki, a roggyant régi ablakokat műanyagra. Ami nem volt rossz döntés, de a "szakemberek" nem álltak a helyzet magaslatán. Igen sok megoldandó feladatot és még több munkát hagytak maguk után.
Ennek az ablaknak csak az egyik része nyitható a másik része fix. És mivel szuterén van alatta, és közel van a szomszéd kerítéséhez... remekül lehet pucolni. Ide gondoltam ezt a fóliát.

Ha beválik, a szomszéd fürdőszoba ablakára is ezt tenném. Lecserélném a cicákat az ablakról. Valami hasonlóra. Ezek matrica festékkel készültek,és  még egész jól tartják magukat.


Tehát, meg kell tervezni az ablakot, ki kell számolni az anyagszükségletet, meg kell rendelni és már csak neki kell állni a megvalósításnak. 
Akkor hajrá!!!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése